Så vi kan vise dig den rigtige pris.

 Skjul prisdetaljer
 Vis prisdetaljer

Rejsemål

Kort Vejret Udflugter Biludlejning Rejsemål Region Land Fakta

Til toppen

Vejrprognose denne uge Alanya

 
tirsdag
21-11
onsdag
22-11
torsdag
23-11
fredag
24-11
lørdag
25-11
søndag
26-11
mandag
27-11
Max 19°C 18°C 19°C 19°C 20°C 20°C 20°C
Min12°C10°C10°C11°C12°C12°C12°C
VindVOVNONONOSV
Strøm2211111
Sol75%85%65%75%75%80%75%
Mulighed for nedbør5%0%10%5%10%5%5%

Vejrprognose næste uge Alanya

 
tirsdag
28-11
onsdag
29-11
torsdag
30-11
fredag
1-12
lørdag
2-12
søndag
3-12
mandag
4-12
Max 20°C 20°C 20°C 20°C 20°C 21°C 21°C
Min13°C13°C13°C13°C14°C13°C14°C
VindNOSVSVSVNONOSV
Strøm2111111
Sol65%65%65%65%55%60%60%
Mulighed for nedbør15%15%10%35%50%30%20%

Klimaet i Alanya


Til toppen

Udflugter

Sunweb tilbyder et stort udvalg af udflugter på den tyrkiske sydkyst. Disse gennemføres enten med dansk eller engelsktalende guide. Udflugtsprogram udleveres på destinationen ved ankomst.

Til toppen

Information ang. udflugter

Her ses et udvalg af de udflugter og aktiviteter, Sunweb tilbyder på Tyrkiets Sydkyst. Endeligt udflugtsprogram udleveres ved ankomst og varierer, alt efter om du bor i Alanya eller Side. Vi tilbyder ikke udflugter med dansk guide i Antalya, Kemer og Belek. Vi tager forbehold for ændringer:

City Tour
Kom med en dansk guidet tur rundt i Alanya eller Side. Vi vil se nogen af de bedste udkigspunkter, hvor du kan tage de første fantastiske feriebilleder. Vi besøger også en guldforretning, en læderhandler og en optiker, hvor du kan gøre fordelagtige køb af kvalitetsvarer. City Tour giver dig et godt overblik over din ferieby, og du får de bedste ferietips undervejs.

Discover Alanya
Besøg fæstningen på forbjerget i Alanya, nyd den storslåede udsigt, og hør mere om den spændende historie. Herefter følger en smuk sejltur forbi det gamle skibsværft og spændende grotter, som du kun kan se fra havsiden. Herefter går turen til Dim Cave drypstenshule, der ligger i bjergene uden for byen. Når vi kommer til Dim Cay floden, står en lækker frokost klar. Vi afslutter dagen med et besøg i det farverige frugt og grønt-marked tæt på centrum. Besøg Alanyas største seværdigheder: Den berømte piratborg, Tyrkiets næststørste drypstenshule, frokost ved Dim floden i flotte og rolige omgivelser, bådtur og frugtmarked.

Sunweb Special
Tyrkiet er kendt for den spændende kultur, smukke natur og lækre råvarer. På Sunweb Special kan du opleve alt dette! Mens vi kører op i bjergene for at besøge en traditionel landsby, passerer vi appelsintræer og olivenlunde. Vi gør stop ved en lille fabrik, der fremstiller laurbærprodukter. I landsbyen venter der os en fantastik udsigt og en lækker, tyrkisk frokost, og herefter kører vi i retning mod det historiske Side, hvor vi først besøger en guldsmed og derefter går mod centrum langs de antikke udgravninger. Fra den maleriske havn i Side går vi ombord på en båd, der tager os på en kort sejltur langs kysten ved Side, med udsigt til det smukke Apollon tempel.

Manavgat
Sunwebs udflugt til Manavgat er den perfekte tur for hele familien! Besøg først Manavgat vandfaldet, og nyd herefter sejlturen ned ad Manavgat floden. Vi kaster anker, når floden munder ud i havet, og mens besætningen forbereder frokost, kan du tage en dukkert – enten i havet eller i floden. Efter frokosten besøges regionens største marked, hvor du kan gøre fordelagtige køb i de hundredvis af spændende boder.

Hamam
Den bedste måde at starte din ferie på er at tage en tur i det tyrkiske bad, hamam. Her vil du blive forkælet og få en dejlig, afslappende start på ferien. Efter en tur i dampbad eller sauna, hvor din kropstemperatur øges, og porrerne åbnes, skal du en tur i et iskoldt bad. Temperaturskiftet øger blodomløbet, hvorefter du føres ind i ”hararet”, det varme rum. Her lægger du dig på en stor, opvarmet marmorsten og bliver først skrubbet med en hamphandske for at fjerne alle de døde hudceller. Herefter masseres du med det blødeste olivensæbeskum. Din hud bliver babyblød, og du bliver mere modtagelig over for solen. Behandlingen afsluttes med en lækker oliemassage.

Sapadere
Vi kører mod bjergene i bus, forbi bananplantager og små landsbyer til vores endelige bestemmelsessted ved Sapadere kløften. Her går turen over slugten ad en gangbro, og på den anden side går vi mod starten af kløften til et smukt, lille vandfald. Undervejs holder vi pause, så du kan svømme i den kolde flod, og vi spiser frokost i smukke omgivelser.

Jeep safari
En dag med fuld fart i de enestående Taurusbjerge. Turen går i åbne jeeps op til bjergene ad de stejle skråninger, der omkranser Alanya. Chaufføren sørger for den gode stemning, og turen bliver rigtig sjov, når han kører fra vejen og ud over det bakkede terræn af skovdækkede offroad-stier. Vi spiser frokost på en hyggelig restaurant, og vi besøger desuden en nomadefamilie, som byder på the og brød, som det er blevet bagt i århundreder.

Bådtur
Denne skønne, afslappende dag på havet starter i Alanyas havn, hvor du går ombord på et skib, der vil sejle langs Alanyas smukke kystlinje. Turen går rundt om forbjerget forbi piratgrotten, fosforgrotten og de små klippehuler. Der vil være indlagt flere badestop på turen, hvor du kan springe i det klare Middelhav fra skibet. Efter en dejlig dag på havet vil du have fået masser af vind i håret og farve på kroppen. En god udflugt for hele familien.

Til toppen

STEDET

Alanya er beliggende ud til Middelhavet ved foden af de smukke Taurusbjerge. Byen er gennem de seneste år blevet danskernes foretrukne feriemål i Tyrkiet, og det er ikke uden grund at danskerne elsker at rejse til Alanya. Byens er en unik blanding af velfungerende ferieby, tyrkisk gæstfrihed, indbydende klima og barsk og uberørt natur. Tusindvis af danskere og rejsende fra resten af verden rejser til Alanya året rundt. Ferie i Alanya byder på imponerende strande, historiske seværdigheder, kulturelle oplevelser og gode indkøbsmuligheder for enhver smag.

Alanya – Byen med de mange ferieoplevelser

Alanyas seværdigheder omfatter både fæstningen på forbjerget, Damlatasgrotten, hvis drypsten går 15-20.000 år tilbage i tiden, Piratgrotten, hvor pirater en gang holdt kvindelige fanger indespærret, og Fosforgrotten med lysende klippeformationer.

I den gamle bydel omkring havnen og fæstningen på forbjerget snor smalle gader sig rundt mellem gamle bygninger, moskéer og byens basar. Ved marinaen ligger store træbåde side om side klar til at sejle besøgende rundt til uforglemmelige feriedage på havet. Om aftenen bidrager de til den smukkeste udsigt fra nogle af byens bedste restauranter og barer, der ligger her. Vil du videre ud i natten, findes der flere natklubber og populære diskoteker, hvor lokale og internationale dj’s spiller tidens hits, indtil byen siger godnat og gør klar til endnu en feriedag, når solen igen står højt på himlen.

Køb din ferie til Alanya hos Sunweb

Sunweb tilbyder et stort udvalg af rejser til Alanya. Vi har ferielejligheder og hoteller i alle prislag tæt ved centrum i Alanya, både ved den berømte Kleopatra strand og ved den børnevenlige Øststrand. Både øst og vest for byen finder du desuden store, familievenlige hoteller med All Inclusive og mange faciliteter beliggende helt ned til stranden. Hvis du gerne vil holde din næste ferie i Alanya, så bestil din rejse hos Sunweb.

Sunweb tilbyder dansk guideservice i Alanya hele sæsonen, og vi tilbyder flere udflugter med dansk guide. Vores danske guider kommer og besøger de fleste hoteller eller et sted i nærheden flere gange i løbet af ferien. Får du ikke guidebesøg på hotellet, har du altid mulighed for at kontakte vores danske guider via telefon eller sms.

Flyv til Antalya eller Gazipasa

Transfer til Alanya tager ca. 2½ time fra Antalya Lufthavn, alt afhængigt af hotel og antal stop undervejs. Transfer fra Gazipasa Lufthavn tager kun ca. 45-75 min. alt efter placering af hotellet og antal stop undervejs. Når du køber en pakkerejse hos Sunweb med fly og hotel, er transfer inklusiv i prisen.

Find din næste rejse til Alanya hos Sunweb - vi har Danmarks største udvalg af gode og billige rejser til Alanya med All Inclusive og i ferielejligheder.

Vil du rejse nu, så se vores afbudsrejser til Alanya.


Alanya
 • Danskernes foretrukne feriemål
 • Gode sandstrande og livligt byliv
 • Smuk og frodig natur
 • I dag 19°C
 • 42 indkvarteringer

Til toppen

OMRÅDET

Den tyrkiske sydkyst har i mange år været en meget populær feriedestination og kaldes af nogle også for den "tyrkiske riviera" eller den "turkise kyst". Antalya er hovedstaden i denne provins, og her finder du også regionens største lufthavn, Antalya Lufthavn. Øst for denne charmerende storby ligger feriebyerne Kemer, Belek,Side samt Alanya, der er danskernes fortrukne ferieby i Tyrkiet. Tæt ved Alanya ligger regionens nyeste lufthavn, Gazipasa.

Den tyrkiske sydkyst har store bugter med brede sandstrande. Bag ved ligger de imponerende Taurusbjerge, som beskytter kysten mod kolde vinde fra indlandet.

Sunweb tilbyder et stort og varieret udvalg af rejser til Sydkysten med indkvartering i ferielejligheder uden pension, små hoteller, eksklusive hoteller og store familiehoteller med All Inclusive. Vi tilbyder rejser til både voksne, unge, grupper, par og børnefamilier. Uanset, hvordan du ønsker at holde ferie, så kan vi helt sikkert finde et godt tilbud til dig på Tyrkiets Sydkyst, hvor du får råd til mere ferie.

Sunweb tilbyder dansk guideservice i Alanya og i Side hele sæsonen. Vores danske guider kommer og besøger dit hotel eller et sted i nærheden flere gange i løbet af din ferie. Vi tilbyder desuden flere udflugter med danske guider. Bor du i Antalya, Kemer eller Belek, har du altid mulighed for at kontakte vores danske guider via telefon eller sms.


Tyrkiets sydkyst
 • 300 solskinsdage om året
 • Godt & billigt
 • Lækre strande & gode hoteller
 • I dag 19°C
 • 106 indkvarteringer

Til toppen

LANDET

Tyrkiet er et virkelig spændende rejsemål! En ferie i Tyrkiet rummer utallige muligheder for dejlige feriedage med store naturoplevelser, historiske seværdigheder og spændende møder med landets kultur og traditioner. At holde ferie i Tyrkiet giver mulighed for afslapning og udfordring – og befolkningen er gæstfriheden selv. Dette er bare nogle af grundene til at rejser til Tyrkiet er så populære. I sommermånederne bliver her varmt og perfekt til en skøn badeferie, og feriebyerne summer af glade folk. Hvis du rejser til Tyrkiet i foråret og efteråret, er atmosfæren i Tyrkiet afslappet og hyggelig, og de lokale har bedre tid til en snak om løst og fast.

Tyrkiet er billigt, og her får du råd til mere ferie, uanset om du vælger indkvartering i lejlighed uden pension, eller om du vælger et af de mange lækre 4-5 stjernede hoteller med All Inclusive. Sunweb har altid billige rejser til Tyrkiet, og i vores store program finder du hoteller for enhver smag og budget.

Nyd Tyrkiets fantastiske natur

Tyrkiet har, med sine 8.000 km kyststrækning, strande for enhver smag. Her er ukendte, øde strande uden navn, som end ikke nævnes i guidebøgerne, og her er brede, populære strande, der besøges af rejsende fra hele verden. Lange, gyldne strande, turkisblåt hav og fortryllende smålaguner strækker sig langs Tyrkiets kyster og brydes af høje, skovklædte bjerge, der rejser sig i vandkanten. Tyrkiet er blandt de allermest populære rejsemål, når årets badeferie skal planlægges.

Når du rejser til Tyrkiet, har du også mulighed for at opleve landets overvældende kulturarv. Imponerende historiske ruiner af byer med enorme bygningsværker og flotte mindesmærker over konger og faldne krigere præger landet, som fx Aspendos, Side og Efesos. Tyrkiet byder på fantastiske udflugtsmuligheder, og på din ferie i Tyrkiet kan du opleve seværdighederne med Sunwebs danske guider. Udover de store seværdigheder er det også oplagt at udforske nærområdet. Tag på en landsbytur med dansk guide og se, hvordan de lokale bor og lever. Besøg skolen og den lokale moské, hold en pause i tehuset, mens landsbyens ældre mænd spiller ”okey”, og nyd en stille dag og en lille bid af det oprindelige Tyrkiet.

Glæd dig til det tyrkiske køkken

Tyrkerne er meget stolte af deres kogekunst og med rette – det tyrkiske køkken er en oplevelse for alle sanser, og det regnes blandt verdens tre fineste. Køkkenet er en af hjørnestenene i den tyrkiske kultur, og på din rejse til Tyrkiet kan du nyde det bedste fra de europæiske og orientalske køkkener. Tyrkiet producerer råvarerne selv, så maden smager af mere! Det er desuden stadig billigere at gå ud og spise i Tyrkiet end i Danmark – så nyd den ægte vare, mens du er der.

Rejs til Tyrkiet med Sunweb

Sunweb har det største udvalg af gode og billige All Inclusive hoteller og hyggelige, små lejlighedskomplekser på alle de vigtigste feriedestinatiner i Tyrkiet. Vi tilbyder både rejser til Alanya, Side, Antalya, Kemer og Belek på Sydkysten, samt Bodrum, Marmaris og Kusadasi på Vestkysten. Uanset, hvordan du foretrækker at holde ferie, kan vi finde det bedste tilbud til dig, så du får råd til mere ferie!

Vil du rejse nu, så se alle vores afbudsrejser til
Tyrkiet.

Vi ønsker dig en fantastisk ferie i Tyrkiet!


Tyrkiet
 • Danskernes foretrukne rejsemål
 • Dejlige strande og varmt klima
 • God mad og lavt prisniveau
 • I dag 19°C
 • 206 indkvarteringer

Til toppen

Praktisk information

Hovedstad:
Hovedstaden hedder Ankara.

Tidsforskel:
Tyrkiet er en time foran Danmark. Dvs. når klokken er 12 i Danmark, er klokken 13 i Tyrkiet.

Sprog:
Det officielle sprog er tyrkisk. I turistbranchen og storbyerne taler de fleste engelsk eller tysk.

Valuta:
Tyrkiske Lira (TL). 100 TL svarer til ca. 235 kr. (juli 2016). De fleste steder kan du også betale med Euro, dog ikke altid til den mest fordelagtige kurs. Du kan veksle danske kroner og euro i alle banker, på de fleste vekselkontorer og på landets posthuse, PTT. Bemærk at foruden det hævegebyr, som betales til din danske bank, betales også et hævegebyr på ca. 5% til den tyrkiske bank.

Drikkepenge:
I Tyrkiet er det kutyme at give drikkepenge til ansatte i servicebranchen. Lønningerne i servicebranchen er lave, og de ansatte i servicefag lever delvist af deres drikkepenge. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, som du vælger at besøge. Vi opfordrer til, at du følger og respekterer denne skik og giver drikkepenge til ansatte i servicefag, så som tjenere, rengøringspersonale, taxachauffører, lokalguider osv. På hoteller, restauranter, cafeer osv. forventes det, at du giver ca. 10 % af regningens pris i drikkepenge. Bemærk, at der enkelte steder er lagt en ”service charge” på regningen, i så tilfælde forventes du ikke at give yderligere drikkepenge.

Elektricitet:
Der benyttes 220 Volt i Tyrkiet. Det kan anbefales at medbringe adapter til elektriske apparater med trebenet hanstik, da stikdåserne i Tyrkiet kun er til to ben.

Vand:
Vi anbefaler, at du kun drikker vand fra flaske og aldrig fra hanen, og at du er varsom med isterninger, med mindre disse er lavet på kildevand.

Mad og drikke:
Prisniveauet er lidt lavere end i Danmark. Et måltid mad koster typisk ca. kr. 100-125,-. Vin koster det samme som i Danmark – uanset om der er tale om importeret eller lokalproduceret vin. Importeret alkohol kan være dyrere end herhjemme.

Mobiltelefon:
En dansk mobil virker som udgangspunkt også i Tyrkiet. Tjek eventuelt for en sikkerheds skyld med din telefonudbyder, om du er tilmeldt udlandstelefoni. Vær varsom med brug af dataroaming, da dette er meget dyrt på et dansk abbonement i Tyrkiet. Det kan ofte betale sig at købe et telefonkort i Tyrkiet, hvis du gerne vil ringe hjem i løbet af ferien.

Transport:
Det er nemt og billigt at komme rundt med de lokale minibusser, ”dolmus”. Der står i forruden, hvor bussen kører til, og når du rækker hånden ud, stopper bussen. Du betaler blot, inden du stiger af. Bussen stopper hvor som helst på ruten. De offentlige busser, der kører mellem byerne, er af høj kvalitet og til meget rimelige priser. Desuden er det stadig billigere at køre i taxa i Tyrkiet end i Danmark, men prøv evt. at aftale en fast pris inden turens start. Vi anbefaler dig desuden at leje bil, så du kan komme rundt på egen hånd. Vi fraråder, at du lejer motorcykel eller scooter.

Pas & visum:
Danske statsborgere behøver ikke visum i forbindelse med rejser under tre måneders varighed til Tyrkiet. Dit pas skal være gyldigt mindst seks måneder efter hjemrejsen. Rejser du eller en af dine rejsefæller på fremmedpas eller på pas fra tredje land, beder vi dig venligst kontakte den tyrkiske ambassade i København på tlf. 39 20 55 00 vedr. evt. visumregler.

Rejseforsikring:
Den offentlige sygesikring dækker ikke i Tyrkiet. Det er derfor yderst vigtigt at være dækket af en rejseforsikring, når du rejser på ferie til Tyrkiet. Med en rejseforsikring vil du få aktiv og professionel hjælp på stedet, hvis uheldet er ude. Du kan tegne rejseforsikring gennem Sunweb Rejser hos Europæiske Rejseforsikring.

Rejsevejledning:
Vi anbefaler dig at læse Udenrigsministeriets rejsevejledning til Tyrkiet på
www.um.dk 

Vaccination:
Der kræves ingen vaccinationer for at rejse til Tyrkiet. Vi anbefaler dog, at du spørger din egen læge til råds eller læser nærmere på
www.vaccination.dk 

Til toppenDeltagere

Indtast hvor mange I rejser, og hjemmesiden vil vise dig de rigtige priser og informationer.

Voksne (fra 17 år)
Børn (2-16 år)
Babyer (0 til 1 år)